Dr. Toma

Dr. Lőrincz László

A MEDOLIS Medical Center Urológiai Rendelésének vezetője, urológus szakorvos

Tanulmányok

  • 1989 Debreceni Orvostudományi Egyetem, Általános Orvoskar

Rendelési idő

Napok
Időpont
Kedd
16:00-20:00

Tanulmányutak

  • 1998. Bad Mergentheim Caritas Lehrkrankenhaus, Urologie – 6 hónap szakmai gyakorlat
  • 2005. München és Leipzig ( 10 nap)

Oktatási tevékenység

Magyar és angol nyelvű oktatás, előadások, gyakorlatok tartása orvostanhallgatók részére, továbbképző előadások szakorvosjelöltek, rezidensek és szakdolgozók számára. A szakorvosképzésben tutorként is részt veszek, a hozzám beosztott rezidensek, szakorvosjelöltek diagnosztikus és műtéti tevékenységének felügyeletével.

Gyógyítás

Korábban adjunktusként, jelenleg klinikai főorvosi beosztásban dolgozom a Debreceni Urológiai Klinikán részlegvezetőként. Részt veszek a fekvőbetegellátásban, mind nyílt hagyományos, mind endoszkópos műtéteket is végzek, beleértve a laparoszkópos műtéteket is. Rendszeresen asszisztálok fiatalabb szakorvos és szakorvosjelölt kollégáim műtétében  is. Az ügyeleti ellátásban aktívan részt veszek mint ügyeletes és készenlétes ügyeletvezető.

Ambuláns általános urológiai szakellátást végzek a klinikán heti 8 órában, és a hajdúböszörményi urológiai szakrendelésen heti 3 órában. Korábban 20 évig vezettem a hajdúszoboszlói Járóbetegellátó Centrum Urológiai szakrendelését. 

Speciális szakmai érdeklődési területem a vizeletinkontinencia és az urogynecológia. 25 éve végzem az Urológiai Klinikán az inkontinens betegek kivizsgálását és gyógyítását. A klinikán elsőként végeztem 1996-ban hüvelyi szalagműtéteket (TVT,TOT) a vizeletinkontinenciában szenvedő nőbetegeknél. A genitális prolapsus gyógyításában a laparoszkópos és a vaginalis műtéteket jelenleg is végezzük. Inkontinens férfiak műtéti kezelésében nagy változást jelentettek a férfi szalagműtétek és a műszfinkter implantáció, ezen beavatkozások bevezetésében illetve végzésében is vezető szerepem volt és van jelenleg is.  

Tudományos tevékenység

Hazai és külföldi konferenciákon történő részvétel előadásokkal  és poszterekkel. Hazai és külföldi tudományos folyóiratokban publikációk.