This post is also available in: English (Angol)

MEDOLIS Medical Center

Reumatológiai szakrendelés

A reumatológiai szakrendelés során a mozgásszervi panaszokkal érkező betegek vizsgálata, a diagnózis felállítása és a megfelelő terápia alkalmazása, beállítása történik. A mindenkori szakmai szabályoknak megfelelő, a legújabb ismeretek alkalmazásával, empatikus hozzáállással végzett munkánk a hozzánk forduló betegek érdekét, gyógyulását fogja szolgálni.

Dr. Koncz Tibor

A MEDOLIS Medical Center reumatológiai szakrendelésének vezetője, reumatológus szakorvos.

Szolgáltatásaink

Lokális injekció

Általános vizsgálat

Reumatológiai vizsgálat, konzultáció.

Manuálterápia

Manuálterápiás kezelés
A manuálterápiáról
A mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, a sok ülés miatt nagyon sok ember szenved mozgásszervi fájdalmaktól. A derék-, hát- és nyakfájdalom a leggyakoribb panaszok közé tartozik, az emberek közel 80%-a szenved tőle élete során legalább egy alkalommal. Az ideiglenes munkaképesség csökkenés és az idő előtti rokkantság okai között az elsők között szerepelnek a degeneratív gerincbetegségek. A manuálterápia a támasztó-mozgatórendszer (gerinc, végtagi ízületek, izmok) visszafordítható működészavarainak diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik.

Kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere, melynek alapját a csontkovácsolás, az oszteopátia és a kiropraktika alkotja. A műfogásokat orvosok fejlesztették tovább, és tudományos alapokra helyezték.

A tartó- és mozgatórendszer működészavarait az ízületek csökkent, vagy fokozott mozgása jelzi. A manuális medicinát az ízületek, csigolyák csökkent mozgékonysága esetén alkalmazzák, amelyhez az izmok merevsége, fájdalmassága társul.

A manuálterápiás kezelés célja, hogy az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat szükség szerinti lazításával vagy erősítésével helyreállítsa a gerinc és a végtagok mozgásdinamikáját, eredeti statikáját, ezáltal csökkentse, megszüntesse a fájdalmat. A manuálterápiás kezelést nagyon alapos fizikális vizsgálat előzi meg, melynek során a vizsgáló minden egyes csigolya és végtagi ízület mozgását, az izmok állapotát felméri, ezért első alkalommal a vizsgálat és a kezelés egy óráig is eltarthat. Lényeges a képalkotó vizsgálatok (röntgen, CT, MR) eredményeinek ismerete is. A manuálterápia igen hatékony alternatívája lehet a hagyományos eljárásoknak derék-, hát- és nyakfájdalom, végtagfájdalom, nyaki eredetű fejfájás esetén. Legtöbb esetben a panaszok csökkenése lényegesen hamarabb elérhető, mint a hosszadalmas fizio- és balneoterápiás kezelésekkel, nem utolsó sorban a gyógyszerszedés ideje lerövidíthető. Legtöbbször a panaszok csökkenése már az első kezelés után érezhető, általában három-négy alkalom szükséges a jelentős javuláshoz.

Idős korban, nagyfokú ízületi kopás esetén jelentős javulás, sajnos, ettől a módszertől sem várható.

Fontos hangsúlyozni, hogy a csontkovácsolástól eltérően - amit bárki, akár egészségügyi alapképzettség nélkül egy pár napos tanfolyamon "megtanulhat" és alkalmazhat - manuálterápiát teljes körben csak orvos végezhet egy speciális, kétéves képzés elvégzése és a Semmelweis Egyetemen letett sikeres vizsga után.

Kontroll

Reumatológiai konzultáció.

Szakorovosi javaslat

Gyógyászati segédeszköz felírásához.

Receptírás

Receptek felírása, tájékoztatás.

Hialuronsavas injekció

Reumatológusunk

Rendelési idő

Napok
Időpont
Hétfő
08:30-15:30
Kedd
08:30-15:30
Szerda
13:30-18:00
Csütörtök
-
Péntek
08:30-14:00

Pácienseink mondták

Nekünk Önök a legfontosabbak, akiknek hálásak vagyunk a belénk vetett bizalmáért.